Dåb

At blive forældre er en livsbegivenhed, der forandrer og udvider ens perspektiv. Det lille barn kommer som en gave og kalder på vores omsorg. I dåben siger vi tak for det barn, der er kommet til verden og ind i vores liv, og vi hører Guds løfte om at, kærligheden til er barnet er evig. De fleste er blevet døbt som små, men kan også blive døbt som teenager eller som voksen. Uanset hvornår det sker, er meningen den samme: Guds velsignelse følger dig fra nu og til evig tid.

  1. Dåb af nyfødt sker gerne inden for det første halve år i forbindelse med navngivningen. Et barn skal nemlig navngives inden det fylder 6 måneder.

  2. Dato for dåb aftales med kirkekontoret på tlf. 46 34 14 66. Vi anbefaler vores dåbsgudstjenester kl.11.30, da de har fokus på dåbshandlingen, fortælling og sang. Ved dåbsgudstjenesterne ønsker vi at skabe et rum, hvor der er højt til loftet og plads til børn i alle aldre, så alle får en god oplevelse. Gudstjenesten har en varighed på ca. 30 minutter. Der er også mulighed for dåb i gudstjenesten kl.10, hvor man følger højmessens ritual med 6 salmer, prædiken og nadver. Højmessen varer en god time. Derudover er der dåbsgudstjeneste én lørdag i måneden kl.11. Har I valgt dato for dåb, ringer I til kirkekontoret og hører, om der er ledigt, og aftaler dato og klokkeslæt. Har I ikke valgt dato, kan I forhøre jer om mulige datoer på kirkekontoret.

  3. Inden dåben ringer I til præsten, som har gudstjenesten den dag, med henblik på at aftale en dåbssamtale. Samtalen aftales som regel til en uge eller to inden dåben.

  4.  Personer, der senere i livet selv vælger at blive døbt, ringer direkte til en af præsterne med henblik på at aftale et samtaleforløb forud for dåben.

  5. Ønsker man at navngive sit barn foregår dette digitalt på www.borger.dk. Der sendes herefter besked til kirkekontoret, som registrer navnet, og I får efterfølgende besked om dette i jeres e-boks.

Ønsker man dåb i Sankt Jørgensbjerg Kirke uden at være bosat i sognet, skal en af dåbsforældrene være døbt eller konfirmeret i kirken, eller bedsteforældrene til dåbsbarnet skal være bosat i sognet.