Du er her: 
tirsdag29okt2019

Guidet fællessang

tirsdag29okt2019 kl. 19:30 - 21:30

Når vi synger sammen, gør vi os selv noget godt. Det er sundt at synge, og det gælder os alle. Men hvad en sang betyder for os hver især, det kan være meget individuelt. Hvilken stemning sætter sangen os i? Hvilke følelser vækker melodien i os? Hvilke minder forbinder vi med sangen? Hvad undrer vi os over? Hvad bliver vi begejstret over? Hvad forstår vi hver især ved ordene og teksten?

I efteråret indbyder Sankt Jørgensbjerg Kirke til fællessang og en snak om sangenes betydning for os. “Det bliver ikke en traditionel sangaften, for vi synger måske kun 4 sange, til gengæld undersøger vi sangteksterne og melodierne”, fortæller organist Juliane Ilgner, og forklarer, “at det kan være enkelte vers og strofer som bliver sunget af flere omgange”.

 

Begynder vi først at dykke ned i den danske sangskat, er der en stribe skønne og mærkværdige ord og begreber, vi kan fordybe os i. Mange har et nært forhold til sange, som vi har sunget igennem vores opvækst og voksenliv, og har oplevet at sangene undervejs i livet skifter betydning.

“I folkekirken har vi stor erfaring med at fællessang rimer på fællesskab og hygge, og vi byder med disse arrangementer ind til en snak og sang i fællesskabet” forklarer Kim Jesper Josefsen, som er frivillig i kirken og formand for menighedsrådet.. “ Alle er velkommen, det eneste krav er, at du har lyst til at synge og snakke om sangene”.

Pris: 25 kr.

Tilmelding:
Da der er begrænset pladser, kræver deltagelse tilmelding via e-mail:
tilmeld@sjk.dk

Arrangementerne finder sted i Sankt Jørgensbjerg Sognegård, Møllehusvej 120 i Roskilde.