Dåb

I Folkekirken kan både børn og voksne blive døbt. Måske overvejer I at få jeres barn døbt. Måske overvejer du selv dåb. Uanset baggrund så er der her lidt info om dåb. Og finder du ikke det, du søger, er du altid velkommen til at skrive til os med dine spørgsmål eller spørge en præst. Præsterne er vant til at tale med mennesker, som har spørgsmål til dåben og måske er i tvivl om, om de selv eller deres barn skal døbes, så kontakt endelig en præst.

Dåb udvider perspektivet på livet. Dåben er tillid til, at verden er større end vi ser og mærker. Dåb er også at opleve sig selv som en del af et større fællesskab.

Dåben og dåbsdagen er en stor dag med mange betydninger. Den døbte bliver velsignet og får et tilsagn om, at Gud altid vil være der med sin kærlighed. Dåben er også en festdag for både den, der bliver døbt og for familie og venner. Læs eventuelt mere om dåb på folkekirken.dk

 

 

 

Hvad gør jeg ved barnedåb?

Du kontakter kirkekontoret for at aftale dato for dåb. Vi anbefaler vores dåbsgudstjenester søndag kl. 11.30, da de har fokus på dåbshandlingen, fortælling og sang. Ved dåbsgudstjenesterne ønsker vi at skabe et rum, hvor der er højt til loftet og plads til børn i alle aldre. Gudstjenesten varer under 45 minutter. Der er også mulighed for dåb i søndagsgudstjenesten kl. 10. Derudover er der dåb én lørdag om måneden kl. 11. Hvis der har været lørdagsdåb, vil det ikke være muligt at få en dåbsgudsjeneste om søndagen efter højmessen i den weekend. Se her hvilke datoer der er planlagt lørdagsdåb

Ved en barnedåb skal der være faddere. Der skal være to-fem, og forældrene kan selv stå faddere. For at kunne være fadder skal man være døbt og have nået konfirmationsalderen.

Ønsker man dåb i Sankt Jørgensbjerg Kirke uden at være bosat i sognet, skal en af dåbsforældrene være døbt eller konfirmeret i kirken eller bedsteforældrene til dåbsbarnet være bosat i sognet

Hvad gør jeg ved voksendåb?

Hvis du gerne vil døbes som voksen, kontakter du en af præsterne ved kirken direkte. Så finder I sammen en dag, hvor du kan blive døbt. Voksendåb finder sted ved en mere privat handling.
Kontakt præsterne

Hvad gør jeg ved konfirmanddåb?

For at blive konfirmeret, skal man være døbt. For de konfirmander, der ikke er døbt, er der en konfirmanddåbsgudstjeneste i det tidlige forår.