Du er her: 

Sommerudflugt til Tegnermuseet og Fyrkroen

I år går "præsternes sommerudflugt" op til Tegnermuseet nær Gilleleje. Tegnermuseet er en af de store seværdigheder i Nordsjælland. Udflugten er tirsdag den 12. juni kl. 11:00 - 17:00. I år har vi rykket udflugten en time, så vi kører fra Sankt Jørgensbjerg Sognegård kl. 11:00, samler op ved den tidligere Hellig Kors Kirkesal og er hjemme igen senest kl. 17:00.

Rudolph Tegner indfriede sin drøm om at opføre et museum til sine værker i 1937-38. Tegner bestemte  selv udformningen af museet, som udover at være et meget visionært museum for tiden, også var en af de første bygninger, hvor beton blev brugt æstetisk. Det er et smukt museum.

Statuerne er ofte dramatiske og viser mest menneskekroppe med mytologiske udtryk. I sin samtid var Tegner forkætret, men eftertiden har opdaget storheden i hans imponerende værker, som både findes på museet, hvor vi får en rundvisning, og i statueparken. Nogle synes, statuerne minder lidt om dem i Vigelandsparken i Oslo.

Udflugten begynder med frokost på Fyrkroen ved det seværdige Nakkehoved Fyr, hvorefter vi kører den korte vej til Tegnermuseet.


Billetterne koster 130 kr. og kan købes i åbningstiden på kirkekontoret fra 1. maj.

Del dette: