Du er her: 

En Stille Forsvinden - Et foredrag om livet med Alzheimers

Kom og hør Julie Rubows gribende fortælling om hendes mand Bjørn, der i en alder af 48 år fik diagnosen Alzheimers sygdom. Tirsdag den 3. Marts kl. 19.30 i Sankt Jørgensbjerg Sognegård

I DR-dokumentaren ”En stille forsvinden” stod Julie og Bjørn frem i et modigt og åbenhjertigt portræt af livet med demens. Bjørn blev i en alder af kun 48 ramt af Alzheimer. Han gik fra at have en højt betroet stilling i et stort pengeinstitut til over en periode at miste flere og flere færdigheder indtil sin død som 53-årig i september 2019.

I dokumentaren kommer seerne helt tæt på både Bjørn og Julie, men også de tre teenage-sønner, og ser en familie, der kæmper for at bevare det gode familieliv så længe som overhovedet muligt. Kærligheden, glæden og håbet lyser ud af udsendelserne. Julie fortæller om det svære i at skulle prioritere egenomsorg for at kunne have kræfter til at være noget for både Bjørn og de tre drenge. Men som tiden går gnaver sygdommen flere og flere lag af Bjørn, som med tabet af færdigheder oplever manglende sammenhæng, konfusion og stigende angst og paranoia. Det har store konsekvenser for familien, og Julie må kæmpe med myndighederne for at få den hjælp til Bjørn, som han har behov for.

Tirsdag den 3. marts vil Julie Rubow komme og fortælle om sit liv med en demensramt ægtefælle. I foredraget stiller Julie spørgsmål ved den måde demente behandles på – kan vi være den behandling bekendt i verdens bedste velfærdssamfund? Ligesom hun kommer med bud på, hvordan man som pårørende holder fast i den gode hverdag sammen med sin demente ægtefælle, samt kommer med bud på, hvordan man kan hjælpe den demente gennem angst og paranoia.

Gratis adgang, dørene åbnes kl. 19.00.

Kaffe/te og kage 25,- kr.

Arrangementet finder sted i Sankt Jørgensbjerg Sognegård, Møllehusvej 120 i Roskilde.

Del dette: